Anna mainitsi viimeisimmässä blogauksessaan tekevänsä pian vuoden summauksen. Siis mitä oikein tapahtuikaan vuonna 2006. Josta toki tuli mieleen, pitäisikö itsekin tehdä vastaavaa. Joten pikainen katsaus siihen, missä tilanteessa elämäni oli tammikuussa 2006 ja missä ollaan nyt.

Tammikuu.... tuntuu, kuin siitä olisi kovin pitkä aika. Mielessä oli opintojen edistäminen ja osa-aikatyö Ericssonilla Jorvaksessa. Samassa kuussa löysin ilmoituksen Aachenin tutkimuslaitoksen International Internship Programista, mutta olin edelleen vakuuttunut aloittavani diplomityöni viimeistään syksyllä Kirkkonummella.

Ja missä ollaan nyt? Diplomityö on tekeillä, niin pitkälle suunnitelmat pitivät. Yhtä erikoistyötä lukuunottamatta ovat opinnot purkissa. Paitsi että kuvioihin mkaan tuli saksankielen opintokokonaisuus, jota en ollut aiemmin ajatellut suorittaa, mutta joka on nyt 2,67 opintopisteen ja yhden nelisivuisen raportin päässä. Asuinpaikkana ei kuitenkaan ole Kirkkonummi tai Espoon Tuomarila, kuten olin aavistellut, vaan vähintään ensi vappuun asti on kotipaikkana Aachen.

Sen jälkeen.... niin... mitähän sitten tekisi? dippatyön ohjaajani sanojen mukaisesti olen vapaa kuin taivaan lintu, ei paikkaan sitovaa asuntoa, ei työtä, ei perhettä, ei autoa, ei edes huonekaluja. Viime vuodenvaihteessa olin kovin varma seuraavan vuoden tapahtumista, jotka tosin nyt tuntuivat muuttuneen ja kovasti. Tällä kertaa tuleva vuosi aukeaa aivan toisenlaisena. Toisaalta olen lähes varma, että koska viime vuonna "ei pitänyt" tapahtua mitään kummallista, ja tapahtuikin, niin nyt kun kaikki olisi avoimena, ei mitään tapahdu ja palaan maitojunalla Suomeen...

Mutta sen näkee sitten. Nyt on tähtäin ensi maalis-huhtikuun vaihteessa ja valmistumisessa. Sinne asti painetaan täysillä, ja mietitään lisää sitten. :)