Käytän töissä usein tiettyä netistä löytyvää online-sanakirjaa. Sivuston alalaidassa on jo useamman tovin vilkkunut mainos palveluun, josta voi ostaa suomalaisia tuotteita kotiinkuljetettuna ulkomaille. Bannerin teksti Mitä sinä kaipaat Suomesta? Sai tämänkin tytön pohtimaan vastausta kysymykseen. Jo nyt on selvää se, että mieluusti palaisin Suomeen tekemään diplomityötäni. Ei, ettenkö viihtyisi töissäni, päinvastoin nautin työpäivistäni huomattavasti. Mutta jokin muu täältä puuttuu..

Jostain kumman syystä en ole saanut huomattavaa ruisleipä-ikävää, mutta jo ensimmäisellä Suomen visiitillä tuli ostettua useampi kappale karjalanpiirakoita. Xylitol Jenkki -ikävän vältin ostamalla muutaman jättipussin tänne mukaani, ja hyvä että ostin. Sääli, että litran jugurttipurkkeja ei ollut yhtä helppo kuljettaa. Niitä kun ei ole täältä vielä löytynyt.

Ruuan lisäksi kaipuu kohdistuu ainakin Suomen järviin. Vaikka perheellämme ei ole koskaan omaa kesämökkiä ollutkaan, antaisin aika paljon viikonlopusta mökillä, mökkisaunaillasta ja pulahduksesta ihanan raikkaaseen järviveteen. Tai viikonlopusta ihanassa Iitin rauhassa äidin uudessä ateljeessa.

Ja toki kaipaan kaikkia teitä kolmea tämän blogin lukijaa, sekä niitä kymmeniä ihmisiä, joille alun perin kerroin login olemassaolosta, sekä erityisesti niitä, joille unohdin siitä mainita. Ennan sanoin opimpahan tästä kesästä ainakin sen, kuinka ihania ystäviä minulla on ja kuinka erossaolo ei ole niin mukavaa. (Tietysti olen saanut täältä kesän aikana sen verran mukavia uusia tuttavuuksia, että syksyllä paluu Suomeen aiheuttaa ikävää heitä kohtaan...) mutta ei voi minkään, aina häviää, mutta toisaalta voittaa myös jotain. Jotenkin oli vaikea samaistua serbialaistyttöön Espanjassa tämän kerrottua olleensa ensimmäistä kertaa elämässään lentokoneessa sinne tullessaan, ja myös ensimmäistä kertaa ex-Jugoslavian ulkopuolella. Itsellä kun lento oli jo yhdestoista kolmen kuukauden sisään, nyt onneksi saa hengähtää hetken ennen matkaa Ranskan Rivieralle. Mutta nyt ajauduin kyllä aiheesta niin kauas, että on varmaan paras lopettaa tämä logitus tältä erää tähän. :)