Viime viikonlopusta jäi täysin kertomatta lauantai-illan aktiviteetit. Vietimme nimittäin tsekkiläisellä Jaroslavilla vahvistetulla työporukalla (Nikolaj, Francesco ja Georg) tsekkiläistä iltaa Nikolajn asuttamassa veljeskuntatalossa. Jaroslav kokkaili maittavat paistit, knöödelit ja punakaalit, jotka tosin huuhdottiin alas ihan perinteisen saksalaisen oluen avustuksella.

Ruokailussa ei sinänsä ollut mitään kummallisempaa kerrottavaa, mutta jatkopaikassamme kenties sitten hieman enemmän. Jaroslav oli tsekkiympyröissään tutustunut toiseen tsekkiläiseen vaihtariin, Jakubiin, joka iltaisin harrastaa jazzmusisointia paikallisessa Jazzbaarissa. Jakub oli lähdössä maanantaina takaisin Tsekkeihin, ja piti viimeisen epävirallisen konserttinsa paikallisten opiskelijoiden musiikkiyhteisön Arionin olohuoneessa. Arion omistaa opiskelija-asuntolan Aachenin keskustasta, johon voi hakea asukkaaksi, jos osaa soittaa jotain instrumenttia. Eli jos et ole musikaalinen, turha kuvitellakaan sisäänmuuttamista, mutta ilmeisesti pelkkä soittotaitokaan ei vielä riitä kämpän saamiseksi, sen verran ihmisiä haluaisi taloon muuttaa. Talossa pohjakerros on yhteistä tilaa, jossa on kookas kunnon flyygelillä varustettu olohuone konsertointia varten.Ja kyllä se soikin kauniisti Jakubin toimesta, kahden yhteisön jäsenen jammaillessa mukana rummuilla, saksofonilla ja bassolla. Ihan loistavaa! Ei voinut muuta kuin nauttia. Ja miettiä, miksi ihmeessä sitä itse tuli lopetettua pianotunnit silloin ammoin.

Jazzkulttuuripläjäys jatkui tänä perjantaina vuotuisella Jazz in the city -tapahtumalla. Kaupungin keskustaan pystytettiin illan ajaksi 11 erillistä lavaa, joilla esiintyi erilaisia jazz-kokoonpanoja. Ratsastuksen MM-kisat huipentuvat tänä viikonloppuna Aachenissa, joten kaupunki oli täynnä turisteja. Tungoksesta huolimatta tapahtuma oli varsin onnistunut: sää oli todella lämmin, ja lavojen kiertely Sabinen, Francescon, Nikolajn ja Jaroslavin kanssa viihdyttävää. Esiintyjätkin poikkesivat huomattavasti toisistaan: oli todella perusjatsia soittavia kvintettejä, yhdeltä lavalta löytyi big band, jotkut esiintyjät soittivat rokimpaa, Blues Brothers -leffan mieleentuonutta musaa, ja päälavan esiintyjä oli ennemminkin kantriorkesteri kuin puhdas jazz-porukka. Mutta yhtäkaikki, ihan loistavaa musaa soittivat ja allekirjoittanut nautti täysillä. :D