Eipä tänne näemmä tule liian usein kirjoitettua... joka tapauksessa, testissä viimeisten parin päivän aikana: World Cup Finaali, F1 kauden päätöskisa sekä uusi Nancy Drew -leffa.

lauantai: World Cup Finaali
Jaa että missä lajissa? No totta kai rugbyn World Cup finaali pelattiin lauantai-iltana Pariisissa, vastakkain Englanti ja Etelä-Afrikka. Enpä ollut ikinä ennen katsonut kokonaista rugbyottelua, mutta koska laji täällä on ilmeisen suosittua, ja koska työkumppanini Hlekiwe on ainut tuntemani Suomessa asuva rugbyfani, lähdin matkaan etsimään hyvää screeeniä. (Päätöksellä ei ihan oikeasti ollut mitään tekemistä sen kanssa, että screenit sijaitsevat pubeissa, joista saa myös olutta).
Etelä-Afrikka vei cupin, itse en vieläkään tiedä, mitä mieltä lajista olen. Hulluja ovat he, jotka rugbya pelaavat. Varsin onnettomuusherkkä laji, josta ei mustelmitta selviä. Saas nähdä, meneekä Hlekiwe tosiaan kokeilemaan tyttörugbyä Trinity Collegeen... ja minkänäköisenä harjoituksesta selviää.

sunnuntai: Formula 1 kauden päätöskisa
Torstaista lähtien en ole asustanut kämpässäni yksin, vaan seurana jo 15 vuotta reissuhommia tehnyt Pasi. Ja tottahan toki suomalaiset katsovat formulaa, jopa minä silloin, mun suomalainen saattaa voittaa mestaruuden. Rugbya katsoessa oli hyvä olla Irlannissa, ts. rugbymaassa, jotta katsomoon sai jonkinlaisen tunnelman. Formulaa katsoessa olisi toivonut olevansa Suomessa.... totesimme katsovamme kisa kämpiltä pubien näyttäess lähes vain ja ainoastaan futista. Joten F1 brittiselostuksella... ja mitäs siitä seuraa: koko kisan ajan selostajat miettivät tilannetta Lewis Hamiltonin kannalta, ja ehkä vasta 10 kierrosta ennen maalia alkoivat tajuta, ettei juniorista ehkä tulisikaan vielä mestaria. Mutta silti, jos vaan Alonso jättäytyy Lewisin taakse, ja.... toisaalta antoi mukavaa vastapainoa suomalaisten hehkutukselle, mutta toisaalta vähensi hieman omaa riehakkuutta.

maanantai: Neiti Etsivä valkokankaalla
Käsi ylös kaikki, jotka ala-asteikäisinä lukivat Carolyn Keenen Neiti Etsivä -kirjoja! \o_ Niistä on nimittäin tehty leffa, Nancy Drew. Jota piti tietysti mennä katsomaan, kun olin sitä Singaporen reissusta asti miettinyt. Leffa toi osittain mieleen kirjat (joista tosin en paljoa enää muista...), mutta valitettavasti se myös tuntui varsin naiivilta. Varmaan samalta, jos lukisi noita kirjoja nyt... Mutta ehkä silti olen hieman pettynyt.
Mennessäni saliin olin ensimmäinen ihminen siellä. Istuskelin hetken, ja mietin, jos saisin privaattiesityksen. En sentään, sisään käveli toinenkin ressukka. Jolle oli myyty PAIKKA VIERESTÄNI! Mainosten alkaessa istumme kahdestaan muutoin tyhjässä teatterisalissa, lähes vieritysten (olin laittanut takin hänen paikalleen, joten lopulta istuimme yhden penkin päässä toisistamme...) Mainosten aikana paikalla tuli myös yksi kolmihenkinen perhe, joten ihan yksin ei tarvinnut tuota mestariteosta katsoa.

Ja mitähän seuraavaksi? Hannun ja Pasin kanssa harkitaan maanantain viettämistä laukkaradalla: Leopardstown Racecourse