Sunnuntaisin Saksa on kiinni - geschlossen. Täällä ei vaan tapahdu yhtään mitään kyseisenä päivänä. Ainut asia, mitä kotinsa ulkopuolella voi käytännössä tehdä, on ruokailu. Muuta paikat ovat kiinni. Jopa itsepalvelutyylisesti toimivat palvelut. Joten nimeni näkeminen upouudessa solumme siivouslistassa tämän viikon kohdalla ei oikeastaan ollut hassumpaa: sainpahan jotain järkevää tekemistä päivälle.

Siivous on energiaa vaativaa puuhaa, joten sitähän ei tyhjällä vatsalla kannata ajatellakaan. Luultavasti juurikin sen takia Saksassa sunnuntaibrunsseilu on varsin yleistä. Ja koska brunssin nauttiminen yksin on varsin surullista touhua, päätinpä lähettää privaviestin Forumin ainoille aacheninsuomalaisille lisäkseni. Pariskunnan Sanna&Tuukka kauniimman puoliskon ollessa Suomessa vierailulla päätimme Tuukan kanssa suunnata Extrablatt-nimiseen kahvilaan. Lähiaikoina on tuntunut olevan tuuri uusia ihmisiä tavatessa - ainoastaan mukavia tuttavuuksia, ja onneksi Tuukka jatkoi tätä ketjua. Diplomi-insinööri Tampereelta, joka on jo reilun vuoden ehtinyt asustaa Saksanmaalla. Parituntinen kului varsin rattoisasti jutellen niitä näitä maittavien aamiaistarpeiden äärellä.

Kotiin palatessa olikin kunnon tarmo päällä, joten ei kauaa kestänyt, että keittiö, vessa ja suihku kiilsivät puhtauttaan ja eteinenkin oli imuroitu. Soluasumisen yksi suuri plussapuoli on ehdottomasti se, että jos tuollainen siivouslista toimii (ja miksi ei toimisi, ollaanhan Saksassa, suuressa järjestelmällisyyden mallimaassa) kämppä tulee oikeasti siivottua viikottain (toisin kuin yksiöni Suomessa....) ja itse joutuu ottamaan mopin käteen vaan sen kerran kolmessa viikossa. Suomessa ei yhdessäkään asumassani solussa tuollainen järjestelmä pelannut aidosti, saas nähdä miten täällä. (TKY:llähän yhteistiloja kävi siivooja katsomassa viikon välein, mutta eihän se siivouspalvelu oikeasti mitään saanut aikaan...).

Siivouksesta saadun adrenaliiniryöpyn voimilla nyt on viimeiset harjoitukset valmiit Elektroniikan saksasta, joten uuden työviikon aloittaminen alkaa varsin hyvillä mielin. :D