Idolini Lotan innoittamana on pakko pistää tänne muutama sana eilisiltaisesta kokoontumisestamme. Kyseessä siis EESTECin Aachenin sähköteekkareiden viikkotapaaminen, aiheena joulukuun ekaksi viikoksi vierailulle tulevat 10 (näillä näkymin 15) ulkomaalaista sähköteekkaria ja näille järjestettävä ohjelma.

Tapahtumaa on järjestetty n. syyskuun alusta alkaen, ja alustava aikataulu alkaa olla kasassa. Joten päätettiin kokouksessa käydä viikon ohjelma kertaalleen perusteellisesti läpi ja katsoa, että kaikki on kuosissa. En ole pitkään aikaan nähnyt niin itsekeskeistä kokoustamista. Aikataulun läpikäynti aloitettiin loogisesti vieraiden saapumisesta, mutta kauaa ei ehtinyt kulua, kun jo hypättiin kolmanteen päivään, kun Klaus halusi välttämättä kysyä juuri sillä hetkellä omalle vastuulleen lankeavista jutuista. No ei siinä mitään, takaisin saapumisjärjestelyihin. Mutta ainoastaan hetkeksi, koska viidennestä illasta vastuussa oleva Christian haluaa kysyä järjestelyistä. Taas takaisin ekaan päivään. Ja yhtäkkiä pomppaus neljänteen...

Koska kokouksissa ei kukaan toimi puheenjohtajana, ei kukaan hallitse kokonaisuutta ja sitä, että asiat käytäisiin järjestyksessä läpi. Tapahtumalla on budjetti, sekä hieno excel, johon jokaisesta osasta vastuussa olevan pitäisi täydentää omat arvioidut kulunsa. Tähän mennessä ainoastaan taulukon laatija on laittanut omat eränsä näkyville, ja taulukko on ollut kaksi viikkoa valmiina. Jotenkin tosin tuntuu, että vaikka ihmiset toimisivatkin ohjeen mukaisesti, kokonaiskulueristä jäisi silti unohtamatta jotain. Pakko varmaan mainita tähän väliin edellisen viikon kokouksesta, jossa valehtelematta keskusteltin n. vartti siitä, vuokrattaisiinko vieraille tunniksi paikallinen jäähalli. Itse hallivuokra (ilman välinevuokria siis) veisi viikon budjetista neljänneksen. Neljänneksen! Tunti luistelua, kun koko viikoksi pitäisi järjestää ohjelmat ja ruokailut... Jep jep.

Jotenkin alkaa kaivata Helsingin pään kokouksia, jossa leppoisan ilmapiirin lisäksi on selkeä puheenjohtaja, joka pitää kokonaisuuden kasassa, ja yhteisesti laadittava budjetti, jotta todellinen kokonaiskustannus on selvillä... hyvät johtajat ovat todella kullan arvoisia.