6.12. on Saksassa tunnettu lähinnä pyhästä Nikolauksesta, jonka kunniaksi oli allekirjoittaneen työpöydällekin ilmestynyt pieni suklainen joulupukki. Itse isänmaallisena päätin kuitenkin pitää vapaapäivän, jolle loistavana aloituksena toimi ruisleipä-aamupala Emmin seurassa tuliaisena saamani Suomenlipun liehuessa pöytäkoristeena. ;)

Loppupäivä menikin tutustuessa Dreiländerecken kummallisuuteen ja Maastrichtin kaupunkiin muiden Aachenissa vierailulla olevien sähköteekkareiden kanssa. Emmin lisäksihän tänne viikon kulttuurivaihtoon tulivat Matti (Helsinki), Mikko (Tampere), Sotiris (Kreikka), Milan, Tatjana, Damian ja Vlada (Serbia) sekä Vera (Venäjä). Turkkilaiset valitettavasti peruivat tulonsa viimeminuuteilla.

Hollannista palattua pikapiipahdus kämpille ennen iltabileitä. Läppäri auki, ja... kyllä! linnanjuhlia katsomaan. :D Aivan loistava viihdettä, ei voi muuta sanoa. Valitettavasti ehdimme katsastaa lähestystä vain hetken aikaa ja ilman suuria pukukohahduksia. Onneksi ne voi katsoa tänään iltapäivälehtien nettisivuilta. Vaikka sitä tietää, kuinka linnanjuhlat ovat vaan varsin älytön perinne, ja siis varsinkin niin tuijottaminen kuvaruudulta useamman miljoonan suomalaisen kanssa samanaikaisesti, ja tuntien jo etukäteen kaikki selostajien välispiikit, niin... kyllähän se jotenkin kuuluu lähes suomalaisten perustarpeisiin. Joten on aika hauskaa, että vuoden tärkeimmät tapahtumat, kuten linnanjuhlat ja joulurauhanjulistus, lähetetään nykyään myös verkkoon, että me ulkosuomalaisetkin voimme osallistua. :)