Eipä ole tullut täne vähään aikaan kirjoitettua. Syy: Aachenin vallannut viileä ja sateinen kausi ei ole suuremmin houkuttanut tekemään muuta kuin käymään töissä. Eilen olisi ollut kesän viimeiset opiskelija-asuntolan järkkäämät kesäbileet (täällä siis opiskelija-asuntolat ovat toisistaan erillään, ja jokaisella niistä on kesän aikana oma ulkoilmakesäfestari, johon kaikki opiskelijat ovat tervetulleita) Studentendorf’s Sommerfest. Oltiin vielä yhdeksän aikaan illalla sinne menosa, mutta puoli kymmeneltä alkanut sade, ja tieto bileiden ulkoilmaluonteesta, sai meidät toisiin ajatuksiin. Satoihan täällä tosiaan jo viime viikolla, mutta ei ollut näin viileä ja syksyinen ilma, ja toisaalta Jaakon vain viikon kestänyt vierailu sai joukot liikkeelle. Pitäisi varmaan kutsua tas joku kylään...<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tiistaina sentään oli ohjelmassa jälleen visiitti saunamaailmaan. Tosin tällä kertaa kohde vaihtui, koska testasimme Aachenin ja Kölnin puolesta välistä löytynyttä Saunahof Hahnia Kölnissä asuvan Eiken matkustusta helpottaaksemme. Aika ihana paikka! Alan jo pikkuhiljaa tottua saksalaiseen tapaan saunoa, tästäkin paikasta löytyi erikseen löylysauna (jossa kävi löylynheittäjä aina tasatunnein), ”kuiva sauna”, joka siis yritti olla mahdollisimman kuuma ja kuiva, suomalaiselle tuntui lähinnä normaalilta saunalta ilman löylykiulua, kirkkaansininen värisauna, sademetsäsauna äänineen sekä eukalyptussauna ihanalla aromilla varustettuna. Ja altaita, niitäkin oli taas ainakin tarpeeksi: supersuolainen lämminvesiallas, ulkoalas sekä poreilla että ilman, kylmävesiallas, normaali sisäallas... Aika luksusta, mutta onneksi elämä on. J toki lysti myös maksaa useamman euron, mutta onneksi Saksan yleinen hintataso on Suomea alhaisempi, joten tuokaan ei tunnu niin kalliilta.

 

Viikonlopultakaan on luultavasti turha odottaa mitään suureellisisa tarinoita, sillä viikon päästä Ranskassa viettämäni pidennetyn viikonlopun takia tulen varmaankin ainakin lauantaiksi töihin ja koitan nollata kertyneitä miinustunteja.. tässä ei kuitenkaan ole enää kuin 5 viikkoa jäljellä, ennen kuin paluu Suomeen koittaa.