Ekat päivät, tai siis eka vuorokausi, on Suomessa oleskeltu. Huh huijaa, kun onkin ollut vauhti päällä. Ei ole tännekään ehtinyt kirjoitella, mutta ehkä tässä joissain väleissä aina jotain ehtii kommentoida. Tämä teksti on kirjoitettu TKK:n päärakennuksella (!) odotellessa saksankokeen alkua. Ei siis mikään pakollinen tentti, vaan yksi niistä kursseista, jotka päätin suorittaa saadakseni Saksan kielen opintokokonaisuuden tehtyä DI-tutkintoni lomassa.

Suomessaolo on ollut hauskaa, tosin matka tänne ei ehkä niinkään. Jostain syystä olin päättänyt stressata matkaamista. Eikä niinkään itse lentoa, vaan myöhästeleviä junia tai matkustamista väärälle lentokentälle (olen matkannut Suomen ja Saksan väliä sekä Düsselistä, että Kölnistä päin). Joten edellisenä yönä nukuin vain muutaman tunnin, jonka aikana unissani toki kaikki mahdollinen meni pieleen. Aamulla herätessä fiilikset eivät olleet parhaat mahdolliset, varsinkin kun tajusin ulkona odottavan sumun...

Kämpästäni pääsee Kölnin kentälle helpoiten matkaamalla kolmella junalla: ensin Aachenin sisäisesti, sitten Aachenista Kölniin ja lopuksi Kölnin sisäisesti. Totesin, että Aachenin pätkän junat eivät ikinä ole olleet myöhässä, joten 9 minuutin vaihtoaika riittää. Noh, tällä kertaa jo edellinen juna oli 20 min. myöhässä, ja omani 5 minuuttia, joten hypätessäni tuohon edelliseen junaan, siitä ulos haupparilla ja juostessani seuraavalle raiteelle junaan, ehdin juuri hypätä sisään kun ovet sulkeutuivat ja lähdettiin jo liikkeelle. Onneksi tuli katsottua lähtölaituri jo etukäteen kotona, muuten olisi saattanut tulla kiire...

Toki tuo toinen junakin oli myöhässä, joten kolmanteen junaankin ehdin niukin naukin. (Tosin olisin ehtinyt tuon pätkän myös myöhemmällä junalla, joten se ei ollut niin kriittistä). Lentokentällä ei sitten kiirettä ollutkaan koneen ollessa 1,5 tuntia myöhässä... että näin tällä kertaa. Tosin koko junamatkan maasto oli valtavan sumun peitossa, joten pelkäsin jo, ettei lentoja olisi lainkaan sinä päivänä, joten pieni myöhästyminen ei oikeastaan tuntunutkaan enää niin pahalta.

Mitäs tässä on sitten jo ehditty tehdä? Suoraan kentältä Emmille ja Annalle glögeille ja päivälliselle, sieltä Emmin kanssa Johanneksen kirkkoon kuuntelemaan Polyteknikkojen kuoron joulukonserttia, jonka jälkeen tuttujen bongailua ja Emmin, Annan, Idan, Eevan ja Ennan kanssa jouluglögeille. Takaisin Emmille, jossa saunan ja jamaikalaisen oluen testausta emäntien kanssa. Pikaiset unet, loistava aamiainen (Bulevardin "hostellia" voisi käyttää useamminkin, loistava palvelu ;) ja matkaan heittämään leiri Olariin Maikku-tädille.

Päivän ainut takaisku oli TKK:lle suunnitellun lounaan peruuntuminen, pitää yrittää huomenna Heidi-Marian kanssa uudestaan. Sokeritoppakuriiripalvelun lähetyksen perillevienti, eli siis tuliaiset Antin, Akin ja Markon riippareihin, ja matkaan Helsingin keskustaan. Soitto Hannalle, ja yhtäkkiä olikin ohjelmaan ilmestynyt kahvittelu Eduskunnan lisärakennuksessa, sekä kierros rakennuksessa ja itse Eduskuntatalossa (ei, en ole ikinä ollut siellä luokkaretkellä). Ei muuten mikään hassumpi paikka. Kunnon turisti-sightseeingiä siis, kiitoksia vaan Hannalle (joka siis on eduskunta-avustajana toimiva ystäväni). Kilroylta uusi kansainvälinen opiskelijakortti, muutama lahja kainaloon ja Emmin, Annan ja Juhan kanssa glögeille Iguanaan. Tentin jälkeen pitäisi vielä matkata Heidi-Marian kanssa Miljalle joulupullalle, joten tämän päivän osalta ainakin tuntuu tapaamiskiintiö täyttyneen. :)