Lähes kuukausi ulkomailla elelyä on nyt takana, ja tuntuu varsin hassulta istua Otaniemen asunnon sohvalla kirjoittelemassa bloginpätkää. Suomen vierailun syynä ei siis ollut koti-ikävä tai muu vastaava, vaan koriksen piiristä ystäväjoukkooni aikoinaan liittyneen Heidin häät Iitissä/Myllykoskella. Juuri hetki ennen häitä iski epäilys, ovatko häät nyt oikeasti tarpeeksi suuri syy tehdä moinen matka

(menomatka koostui siis seuraavista osuuksista:
             juna Aachen - Düsseldorf, n. 1,5h
             juna Düsseldorf - Düsseldorfin kenttä n. 10min
             lento Düsseldorf - Helsinki n. 2,5h
             bussi Helsinki - Tikkurila n. 25min
             juna Tikkurila - Kausala n. 1,5h
eli ihan mukavasti sai matkustella yhden päivän aikana, ottaen huomioon vaihtoihin kuluvat tovit)

mutta morsiamen alkaessa astella alttaria kohti huomasin katselevani tapahtumaa kyyneleet silmissä ja miettien, kuinka en olisi missään tapauksessa halunnut jättää tapahtumaa väliin. Kyllä hääpari ja kaikki vieraiden joukosta löytyneet vanhat koris/lukiokaverit olivat matkustamisen arvoisia.

Viikonloppuun kuului myös oleskelua "äidin lihapatojen ääressä". Viikonloppu suijui kuin mikä tahansa äidin luona vietetty lukuunottamatta yhtä yksityiskohtaa: jalkapalloa. Katsoessani sähköpostini läpi huomasin samalla vaistomaisesti tarkastavani firmaveikkauksemme pistetaulukkoa. Jokaisessa meissä asuu pieni kilpailuvietti, ja ilmeisesti oma viettini on nyt jalkapallon osalta herätetty, sillä huomasin myös katsovani pelejä televisiosta: pitäähän sitä nyt ensinnäkin pitää huolta siitä, kuinka hyvin omat tippaukset pitävät paikkansa, ja toisaalta katsoa jo valmiiksi argumentteja, joiden perusteella seuraavien pelien tuloksia voi veikata. (Portaalissammehan jokaisen pelin veikkausta voi muuttaa vielä 15min ennen pelin alkua, ja ohjelma päivittää automaattisesti pistetilanteen, jolloin ajantasalla olevan tilanteen saa näkyville heti pelin loputtua). Koskaan ennen en ole futiksen MM-kisoja näin paljoa seurannut. Oleskelu MM-kisat järjestävässä maassa on selkeästi varsin vaarallista. Pitäkää tätä varoittavana esimerkkinä, ja pysykää poissa Saksasta 9.7. asti, jos teitä ei tällä hetkellä jalkapallo niin paljoa kiinnosta. : )