Ensimmäinen työpäivä on takana, ja vielä hymyilyttää. Aamu-unisena ihmisenä en yhtään paheksu sitä, että Saksassa 90% ihmisistä könyää toimistolle vakituisesti yhdeksän aikoihin, kun meillä Suomessa tuo sama tapahtuu jo kahdeksalta. Ainakin siis Feijalla.

Aamulla vastaanottokomiteana toimivat pomo Rene ja kesän ajan ohjaajana toimiva Andreas. Molemmat varsin mukavan tuntuisia heppuja, kuten myös huonekaverini Nikolaj (kesäharjoittelija Valo-Venäjältä, opiskellut 3 vuotta Saksassa) ja Sabine (dippatyöntekijä Saksasta). Keskiviikkona saamme lisäksi yhden kreikkalaisen harjoittelija huoneeseen. Muut kansainväliseen harjoitteluohjelmaan tulevat opiskelijat saapuvat ilmeisesti vasta kesäkuun alussa.

Työilmapiiri vaikutti varsin mukavalta. Pääsen mukaan EU-rahoitteiseen projektiin, jossa mietitään tulevaisuuden verkkoratkaisuja. Olivat sitten minut valinneet, koska jostain syystä joku luuli, että olen IMS-asiantuntija. Noh, kyllähän sitäkin alaa on hieman opiskeltu, mutta ei nyt ihan asiantuntijuuteen asti, joten sain perjantaihin asti aikaa kehittää itselleni kunnon kompetenssin. : ) Jonkinlaisia ennakkokäsityksiä täällä kyllä löytyy suomalaisista, kuten se, että suomalainen pidetään tyytyväisenä iskemällä käteen kuppi vastakeitettyä kahvia. : )

Töiden jälkeen kävin "lähikaupassa" ostoksilla. Pitää varmaan konsultoida kämppiksiä (jos olisivat joskus paikalla) mahdollisesta oikeasta lähikaupasta, jonne ei tarvitsisi kävellä 20 minuuttia suuntaansa. Toisaalta täällä tulee urheiltua jo ilman urheilemispäätöstäkin ihan mukavasti: tänäänkin työmatkana 2 * 25min kävelyä ja kauppamatkana 2 * 20min kävelyä. Lisäksi kun on niin painostava ilma, ei tee mieli syödä mitään rasvaista ja tuhtia, vaan kaupasta mukaan iskeytyi paljon hedelmiä ja vihanneksia. Tyynyä ei vieläkään löytynyt, mutta ehkä huomenna saisin sellaisen ostettua. Peittoakaan ei ole, mutta onneksi kesällä on sen verran lämmin, että lakanat (jotka sentään tajusin Suomesta tuoda :) melkeinpä riittävät eikä paksua peittoa kaipaa. Lämmikettä tarvitessa löytyy kaapista kyllä makuupussi.