Niin tyypillistä. Juuri kun pääsi kehumasta valtiollisia virastoja, on pakko omistaa seuraava kirjoitus rakkaille valtiollisille rautateille eli Deutsche Bahnille. Kiitos, DB!

Saksalaisista junalipuista ei pääsääntöisesti saa opiskelija-alennusta. Junalippusysteemiin kuuluu kuitenkin vuoden ajalle ostettavat bahncardit, alennuskortit. Bahncardilla saa joko 25%, 50% tai 100% alennuksen jokaisesta ostamastaan junalipusta, ja noista korteista sitten saa 50% alennuksen opiskelijana. Joten päätin lokakuun alussa, jalkapallon MM-kisa-bahncardin voimassaoloajan loputtua, ostaa itselleni bahncard50:n. Ostoprosessi toimikin moitteettomasti, ja korttihakemus lähti rautatieasemalta eteenpäin henkilökortistani valokopioidun naamakuvan kanssa.

N. viikon päästä ostoksesta sain postia Deutsche Bahnilta. Tai siis HERRA Outi Koski sai. Ei se kuva nyt niin huono ollut. Kuva ei laadultaan ollut tarpeeksi hyvä, pitäisi lähettää uusi. Joten lähetin.

N. viikon päästä lähetyksestä sain taas postia Deutsche Bahnilta. Tai siis edelleen HERRA Outi Koski sai. Ei se uusi kuva nyt varsinkaan niin huono ollut. Kuva ei edelleenkään ollut tarpeeksi hyvä, pitäisi lähettää uusi. Joten lähetin. Mukaan liitteeksi laittamaani lappuseen korostin kohtaa FRAU Outi Koski.

Eilen sain pitkästä aikaa postia Deutsche Bahnilta. Vastattuani kämppiksen uteluun lukuisten DB-postien osalta avasin kuoren. Sisällä oli kirje, HERRA Outi Koskelle, sekä uusi bahncardini. Edelleenkään kuva ei ollut tarpeeksi hyvälaatuinen (viimeisellä kerralla lähetin yhden "virallisista" henkilökorttikuvistani) joten tekivät minulle kuvattoman bahncardin. Jota käyttäessäni minun on siis esitettävä henkkarini.

Nyt pitäisi vaan tietää, miksi he eivät voineet heti alunperin tehdä kuvatonta korttia, ja johtuiko kuvien hylkäys siitä, että näytin niissä liian naismaiselta... argh... noh, nyt sentään on kortti, joten loppu hyvin, kaikki hyvin. Kai.