Helsinki - Tukholma - Helsinki -risteily. Ei absoluuttiselta merkitykseltään niinkään erikoista matkaamista, mutta verrattuna Kaakkois-Aasian turneeseen Jotain Aivan Muuta. Johtuen suurelta osin myöskin matkaseuran vaihdoksesta. Hyttiseurana toimi kaksi kaveria "entisestä elämästäni", eli koriskavereita niiltä ajoilta, kun asuin vielä Kouvolassa. Petra ja Saija olivat varsin hauskaa seuraa, mutta muutos matkatyyliin ja puheenaiheisiin oli varsin merkittävä. Kertaakaan ei Mikko kysynyt "Hei sopiiks tää vyö tän paidan kanssa, jos mä laitan lisäks nää kengät? Vai pitäiskö mun sit vaihtaa kans tää rannekoru?" Tai "Saanks mä lainata tota sun toppia, se on aivan sikamakee?" tai varsinkaan "Mä rakastan näitä mun Guessin kenkiä. Ja nää mun Guessin housut on aivan täydelliset. Jopa tää Guessin ribbitoppi on pitäny muotonsa. Ei hitsi kun jätin sen Guessin pikeepaidan ostamatta. Mennäänhän me Tukholmassa heti ekaksi sinne Guessin liikkeeseen? Pakko päästä katsomaan jos siellä on niitä Guessin kenkiä, jotka on Helsingin myymälässä loppu".

Mentiin sitten Guessin myymälään heti laivan päästyä satamaan. Otettiin oikein taksi, kun ei Saija meinannut pysyä nahoissaan. Todetaksemme sen olevan kiinni. Onneksi sentään aukesi puoli tuntia myöhemmin, olisi muutoin tullut hätä käteen. Ja jopa kengät löytyivät! Mutta siinä on aihe, josta opin paljon kahden päivän aikana: Guess. Ja kuinka siihen voi saada addiktion. Ei siinä, vaikutti olevan ihan laadukas merkki. Itsellä taitaa kuitenkin edelleen rahat mennä mieluummin reissailuun kuin yhtä hintaviin merkkivaatteisiin.

Päivä Tukholmassa oli juuri niin ihana kuin se voi olla. Aurinko paistoi täydeltä terältä. Ihmiset kesävaatteissaan ja iloisina. Gamla Stan yhtä suloisena kuin ainakin. Sääli, että yksi päivä on tuolle kaupungille vaan aivan liian vähän, mutta ehkä me Maikun kanssa saadaan kesällä toteutettua se pidempi reissu. Varsinkin vaatekaupat jäivät tällä kertaa hieman heikosti kierrettyä, tosin johtui ehkä myös matkaseuran halusta kiertää H & M:iä, Vero Modaa, Zaraa ja muita supereksoottisia ketjuja... Itse olisi mieluummin mennyt sellaisiinkin putiikkeihin, joita ei Suomesta löydy. Toisaalta kun ei ollut mitään pakollisia ostotarpeitakaan, niin kiersin sitten noita mukana.

Laivan lähtiessä takaisinpäin oli varsin ihanaa istua kannella, nauttia auringosta, juoda siideriä ja katsella Tukholman kaunista saaristoa. Lomailua isolla ällällä. Sääli, että ihoni päätti olevan aika alkaa kuoriutua, joten auringossaoloa piti hieman lyhentää. Nyt on rintamusta ja selkä niin nätin näköinen, että huhhuh.. Jos jollain on hyviä vinkkejä, kuinka kesineen ihon saa nopeasti takaisin edustavan näköiseksi, niin otetaan vastaan.