Jouluun on enää vajaat kaksi viikkoa, mutta joulun tunnelma antaa odottaa itseään. Kenties syynä on lumettomuus, kenties valtaisten joulusuunnitelmien puute, kenties... niin, en oikein tiedä. Joka tapauksessa myös saksansuomalaisten keskustelufoorumilla on käyty kriisikeskustelua, kun useammallakin aktiivikirjoittajalla ei joulu meinaa alkaa yrityksestä huolimatta.

Tänään töiden jälkeen päätin kokeilla tunnelman hakemista jouluostoksista. Kaupoista kassiin eksyi muutama kaunis esine, mutta vihdoin on tainnut jo vuosia perheessä hoettu "ensi jouluna ei sitten osteta lahjoja" lause lyödä läpi. Eli ainoastaan jotain pientä ja hyödyllistä, jonka jaksaa myös kantaa Suomeen asti. ;) Samalla tuli tuumattua viime vuosina antamiani lahjuksia läpiä. Parhaiten ovat onnistuneet liput teatteriin tai musikaaliin (sisältäen myös yhden lipun lahjan antajalle), sääli että nyt Saksassa asustellessa tuollaiset lahjat eivät oikein tule kyseeseen.

Aachenin Weihnachtsmarktilla jouluolo alkoi lähestyä. Vanha kaupunki täynnä pikkuruisia kojuja, joissa glögin ja syömisten lisäksi on tarjolla kaikenlaista käsintehtyä korua ja koristetta. Siellä täällä soittajia tuottamassa joululauluja. Paljon hyväntuulisia ihmisiä. Kyllä se tästä vielä!

Päivällä pääsi suomitunnelmaan, kun lounaskuppilamme "ulkomaanviikoilla" oli vuorossa Suomi ja porkkanaohukaiset. Porkkanaohukaiset?!? onko ne nyt sitten jotain supersuomalaista? eivät ainakaan työkavereideni mielestä, jotka pitivät ruokaa varsin perussaksalaisena. Itselläkin oli suomalaisempi olo edellisenä päivänä, kun listalla oli ruotsalaisittain köttbullar.

Nyt taitaa olla pakko ottaa vielä lasillinen glögiä, suunnitella vielä muutama sopiva lahjus viikonlopun hankintalistalle ja kuunnella tunnelmamusiikkia jouluradiosta. Yritin saada joulutunnelmaa aikaan soittamalla tuota töissäkin, valitettavasti vaan suurin osa kappaleista tuntuu olevan niin hartaita, että ne lähinnä vievät työenergiaa pois, toisin kuin Radio Energyn nettiversio, josta tällä hetkellä ammennan työintoni.