Perjantai-iltana järjestettiin eräs Aachenin teknillisen korkeakoulun omaleimaisimmista vuosittaisista opiskelijatapahtumista. Feuerzangenbowle. Ja tokihan tuo piti kokea, olihan kyseessä jo 19. perättäinen vuosi. Ei siis sinänsä mikään ikiaikainen perinne, mutta tapahtuman sisällön huomioonottaen jo ihan hyvässä iässä.

Feuerzangenbowle on talvinen lämmin juoma, jota ainakin Aachenin seudulla juodaan varsin paljon. Juoman valmistusprosessi menee jotensakin näin:
1. Otetaan kattila
2. Kaadetaan se täyteen punaviiniä
3. Lisätään joukkoon mausteeksi sitruunan ja appelsiinin paloja, kanelitanko ja neilikoita.
4. Lämmitetään neste kuumaksi
5. Jos paikalla on "virallinen Feuerzangenbowle-malja" (lasikulho, jonka alla teline tuikulle/pienelle polttimolle, jotta nestettä voidaan pitää lämpimänä), kaadetaan neste siihen. Muutoin jatketaan kattilan kanssa.
6. Viritetään astian ylle metallilasta, jolle asetetaan sokeritoppa
7. Valellaan sokeritoppa rommilla
8. Sytytetään rommi palamaan
9. Jatketaan sokerin sivelyä rommilla kunnes sokeri on kokonaisuudessaan sulanut juoman joukkoon
10. Nautitaan lämpimänä

Feuerzangenbowle-tapahtuman prosessi meni vastaavasti:
1. Kokoonnutaan kaveriporukalla henkilön X (tällä kertaa Marianne) kotiin
2. Valmistetaan yllä selostettua juomaa
3. Nautitaan juomaa ja humallutaan hieman
4. Otetaan esille ihmisten tuomat termoskannut ja täytetään ne juomalla
5. Lähdetään yliopistolle, jossa paikallinen elokuvakerho näyttää klo 22 alkaen elokuvan nimeltä Feuerzangenbowle
6. Todetaan, että varsin moni muukin on päättänyt lähteä katsomaan filmiä, ja suurin osa useamman bowle-lasillisen juoneena. Jonotetaan n. puoli tuntia luentosaliin. Todetaan, että kyseessä on vuoden ainut päivä, jolloin luentosaliin oikeasti jonotetaan, ja sali on täysin täynnä. (ja näytöksiä on siis useammassa salissa, kaikki loppuunmyytyjä)
7. "Seurataan" klo 23 vihdoin alkamaan päässyttä filmiä."Seurataan" tässä vaiheessa tarkoittaa lähinnä silloin tällöin valkokankaalle katsomista. Salissa on koko leffan ajan mukava puheensorina, joka pysähtyy vain satunnaisesti aloitettujen yhteislaulujen ajaksi (ilmeisesti futiskannustuslauluja), joten elokuvan äänistä ei todellakaan kuule mitään. Mutta tunnelma on upea. :) Huomiota ei tosin voi pitää koko aikaa valkokankaalla kaiken muun aktiviteetin takia: vähän väliä luentosalin edessä olevalla lavalla käy joku yleisön edustaja tekemässä kuperkeikkoja, kärrynpyöriä tai pyramideja. Ilmeisesti 15 sekunnin julkisuus on haluttua. Missään vaiheessa eivät kaikki katsojat istu samanaikaisesti penkeillään. Suurimmalla osalla on termoskannu ja muki mukanaan. Jossain vaiheessa taakepäin katsoessa nään n. kymmenen penkkirivin päässä toisen sukupuolen edustajan alushousuisillaan. Päätän olla haluamatta tietää enempää... Yritän keskittyä elokuvaan, ja Carstenin selitysten avulla saan juonesta sentään vähän kiinni. Toteamme, että leffan uudelleenkatsominen jossain toisessa tilanteessa ei ole ytään hassumpi idea.

Elokuva päättyy. Ihmiset katoavat paikalta. Lähdemme Guinness Houseen pohtimaan tapahtunutta. Toteamme, että on se Feuerzangenbowle vaan tehokas aine.