Aika Kazakstanissa alkaa olla lopuillaan, ja nyt kun on toimistossa tylsää, onkin hyvää aikaa laittaa vähän kuvia blogiin pitkästä aikaa. Eli millaista on olla Alma Atassa, Keski-Aasian helmessä?

DSC00505.JPG.jpg

Ensivaikutelman perusteella varsin aurinkoista. Horisontissa siintävät vuoret olivat upea näky, sääli että paikallinen saastesumu esti niiden kunnollisen näkyvyyden.

Tällainen oli meikäläisen hotelli, nimeltään mahtipontisesti Hotel Kazakstan. Tuolta 23. kerroksesta kävin ottamassa edellisen kuvan, ylimmät kerrokset kun olivat valitettavasti remontin alla. Oma huone löytyi kymppikerroksesta, ihan kivat näkymät vuorille sieltäkin.

DSC00506.JPG.jpg

Ja kappas, kukas olikaan valmistanut sekä hotellin, että Ericssonin toimiston, hissit. :) Ensimmäinen kosketus Suomeen täällä.

DSC00499.JPG.jpg

Toinen, ehkä hieman yllättävämpi kosketus, tuli ruokakaupassa. En olisi ihan uskonut, että paikassa, jossa kaikki mahdollinen kirjoitetaan vain ja ainoastaan kyriilisillä kirjaimilla, mutta sekä kasakiksi että venäjäksi, löytyy hyllystä "Vihreitä kuulia - Gröna kulor". Ja ei, en ole tuomassa sellaista pakettia tuliaisena. ;)

DSC00530.JPG.jpg

Tässä kuva paikallisesta konttorista, varsin moderni ja siisti Dostyk Business Center.

DSC00528.JPG.jpg

Toisin kuin muutamat muut rakennukset, vai mitä sanotte tästä kultapleksiseinäisestä Hotelli Euroopasta?

DSC00509.JPG.jpg

Kaikenkaikkiaan täällä olo tiivistyy aika hyvin alla olevassa mainoksessa. Mitään et ymmärrä oikeastaan mistään, kaiken kansan puhuessa vaan venäjää tai kasakkia. Mutta kai siihen sitten voi "Ok" vastata ja kaikki on kunnossa.... kun ei oikein muitakaan vaihtoehtoja ole....

DSC00508.JPG.jpg

Ericssonilla toki kaikki osaavat englantia. Mutta rakennuksen ulkopuolella on joka ikinen kerta vaadittu vähintään kolmas henkilö paikalle, jotta saa edes kaikkein alkeellisinta palvelua englanniksi. Kovin ovat silti ystävällisen oloisia ja yrittävät ymmärtää.

Pakollinen  nähtävyyskierros:

DSC00518.JPG.jpg

II Maailmansodan muistoksi rakennettu monumentti. Tais siis osa siitä. Ja todiste, että sitä ollaan tosiaan paikanpäällä oltu. Yksi huono puoli yksin matkustelussa on: ei saa kunnollisia kuvia, kun ei tuota kännykkää uskalla ventovieraille antaa, ryöstävät sen vielä, ja itse otettuja kuvia on hankala tähdätä, niinkuin tästä näkyy.

DSC00520.JPG.jpg
Ortodoksikirkko, jonka rakentamiseen on käytetty tasan yksi naula.

Tällä kertaa tuli vähän kuvapainotteisempi otos. Pääpiirteittäin voi sanoa Kazakstanin muistuttavan aiemmista matkakohteista kaikkein eniten Belgradia ja Serbiaa. Samaa massiivista ja monumentaalista rakennustyyliä käytetty, kyriiliset kirjaimet toki tekevät myös paljon. Mutta jotenkin tämä tietty ilman puhtaustaso ja harmaus ei innosta. Tiedä sitten, kuinka paljon paremmalta täällä näyttäisi kesällä, kun puissa on lehdet. Toisaalta matkailijan kannalta tämä oli ok aika tulla kylään: talvella täällä on välillä -40 astetta pakkasta, ja kesällä saattaa olla +40. Seikka, joka varmasti aiheuttaa vaatimuksia myös rakennustavoille.