Alkuun tiedote: Vaikka Eurooppaa ravisteleekin valtaisa myrsky, olen edelleen hengissä. Aachenissa tuo myrsky ei tainnut päästä suurimpiin mittasuhteisiinsa. Eilispäivän toki satoi (millon täällä ei sataisi...) ja tuuli oli varsin kova, mutta ei nyt mitenkään legendaarisen oloinen. Töistä oli vinhaa polkea kotiin tuulenpuuskien iskiessä vuorotellen joka suunnasta. Osan matkaa kuljin iloisesti pyörää talutellen sivupuuskien meinatessa heittää pyöräilevää autoja päin.

Eilen suuressa osassa Saksaa koulut laitettiin kiinni jo ennen puolta päivää, ja jopa työpaikkoja suljettiin. Mutta ei meillä vaan. :D Ja illalla useimpien jäädessä töiden jälkeen koti-iltaa viettämään, toki itselle oli täysi ilta buukattuna. Joten eikun kaupungintalon kellarissa sijaitsevaa ravintolaa kohti...

Illan aiheen BCG eli Boston Consulting Group. Paikalla illan alkaessa yksi BCG:n työntekijä sekä n. 30 RWTH:n (Aachenin teknillinen korkeakoulu) opiskelijaa, kukin jonkin tietyn järjestön kautta kutsun saaneena. Oma viiden hengen porukkamme edusti toki EESTECkiä, mites muutenkaan. BCG:läisten määräkin kasvoi viiteen ihmisten päästessä Kölnin ja Düsseldorfin lentokentiltä Aacheniin asti, koneet kun olivat toki myöhässä ja junat päättivät sopivasti lopettaa kulkemisensa myrskyn takia.

Kuinka tällainen rekrytilaisuus eroaa Suomessa järjestettävästä excusta. Hmm... paikalla yritysten edustajia kertomassa omasta taustastaan, esittelemässä yrityksen pääpiirteissään, sekä hieman tarkemmin tietyn yksikön toimintaa (tällä kertaa strategiayksikkö). Esityksiä ennen lasi kuohuvaa, esitysten jälkeen seisova pöytä ja viiniä. Ruokailun yhteydessä vapaamuotoista keskustelua yrityksen työntekijöiden kanssa. Tuohon kun lisättäisiin illan jatkuminen yrityksen saunaosastolla, saadaan vuosittainen Ericsson-excu. Eli en voi sanoa aistineeni suurta eroa.

Ericsson-excuja ei tosin yleensä järjestetä ravintolassa, vaan yrityksen omissa tiloissa. Tämä kyseinen ravintola sijaitsi näppärästi torin laidalla, ja torilla ajeli muutamaan otteeseen kaiutinauto kuulutellen "ulkonaliikkumista tulee välttää, ja se tapahtuu täysin omalla vastuulla". Toi jollain tapaa tiettyä lisäjännitettä iltaan. :)

Ja mikä vaikutelma jäi BCG:stä? Kiinnostava yritys. Vaativaa, mutta takuulla mielenkiintoista työtä, joka päivä uusia haasteita, ei kuulosta perheelliselle sopivalta (normiviikkona ollaan maanantaista torstaihin komennuksella ja ainoastaan perjantaisin "kotitoimistolla"). Firmaan palkataan n. 3 % hakijoista, ja vauhdissa vähintään kolme-neljä vuotta jaksaville on lähes varma paikka tiedossa jossain korkeassa virassa asiakasyrityksissä.