Ranskassa vietetyn viikonlopun aikana saksalaiset ovat olleet ahkeria. Tai ainakin aachenilaiset liikennemerkkivirastot. Työmatkani varrella oleva "Tervetuloa Aachenin kaupunkialueelle" on nimittäin saanut seuraavanlaisen ulkoasun:

164623.jpg

Eli normaalin "Stadt Aachen" sijaan kylttiin onkin kirjattu "Bundesligastadt Aachen". Ei liene yhteensattuma, että samaisena viikonloppuna pelattiin Bundesligan kauden ensimmäinen kierros, ja Aachenin oma ylpeys Alemannia on mukana ensimmäistä kertaa yli 35 vuoteen. Sääli, että stadion on niin pieni, ettei lippuja käytännössä ole mahdollista saada. Ja lähisuurkaupunki Kölnin joukkue putosi sarjasta, joten sinnekään ei voi mennä katsomaan kiihkeitä paikalliskamppailuita. Kuinkahan tässä selviää ilman jalkapalloa... :)

Ylläolevasta kuvasta voisi sanoa vielä sen verran, että kyltin taustalla näkyvän tien varressa sijaitsee myös paikallinen Ericsson, rakennus näkyisi ilman kuvan keskellä olevaa tummaa lasipalatsia, eli on sen takana ja näyttää samalta, kuin lasipalatsin vasemmalla puolella oleva vaalea toimistorakennus. Ei sen ulkonäössä ole oikeasti mitään ihmeellistä, siksipä ei siitä ole kuvaakaan.

Mutta nyt kun tuli laitettua yhteen syssyyn niin suuri määrä kuvia (todella huonoa blogisommittelua) niin jatketaan vielä hetki samaa rataa, eli vihdoin muutama kuva kämpästäni. Jossa ei tosiaan kauaa enää tule asuttua, kunhan nyt vaan kekkaan jostain uuden kämpän.

164624.jpg
KaWo2 kaikessa rumuudessaan. Sääkin on aika tavanomainen

164625.jpg
Näkymä partsilta (ja samalla ikkunastani) osa I: fysiikan laitos
Katolla oleva UFO on rakennettu joskus radioaktiivisia kokeita tekevälle tutkijalle työhuoneeksi

164626.jpg
Näkymä partsilta, osa II: Fraunhofer Institut
Rakennuksen edessä paikallinen kehä III, ja vasemmalla puolella niitty,
jossa on pariin kertaan näynyt lammaslaumoja

164627.jpg
Outin huone: sänky, kaksi kirjoituspöytää, tuoli ja ikkuna

164628.jpg
Keittiö. Mitä tapahtui liesituulettimelle?

164629.jpg
Keittiö toisesta suunnasta