Päättymässä oleva viikonloppu jää mieleen yhtenä parhaimmista elämäni aikana. Niin täydelliseltä kaikki tuntui. Perjantaina sain diplomityöni omasta mielestäni valmiiksi, toki vuorossa on vielä Andreakselta ja proffalta tulevien kommenttien läpikäynti ja työn muokkaaminen niiden mukaan, mutta... se on pientä. Iltapäivällä sain työpöydänkin siivottua, ja samalla karistettua työasiat viikonlopun ajaksi pois mielestä. Työpäivän päätti puhelun Suomen Ericssonilta, ei vielä mitään josta voisi hihkua, mutta toivottavasti jotain kirjoittamisen veroista muutaman viikon kuluttua.

Lauantai kului Luxemburgissa Eiken ja Carstenin seurassa. Täydellinen auringonpaiste, oppaana maassa neljättä kuukautta asuva Jukka ja ohjelmassa kunnon turisteilua. Luxemburgista jäi mieleen todella makeat luolat vanhassa kaupunginmuurissa, ranskaa puhuvat (ja ranskalaisesti toimivat) tarjoilijat sekä varsin ok olut. Huomasi kyllä, että kun paikallisten kieli vaihtuu ympärillä, tulee heti olo kuin olisi lomalla. Ja tokihan me oltiinkin. Saksan kuulemiseen ympärillä kun on tottunut jo niin, ettei sitä enää huomaakaan. Lauantai-iltana kokattiin ja katsottiin Carstenin ja Eiken kanssa yhdessä saksalaista Idolssia, loppuillasta tosin vaihdettiin Ameliehin. Klassikkoleffa, kuinkahan monta kertaa jo nähty mutta silti aina niin hyvä.

Tänään sunnuntaina sää jatkuin aurinkoisena. Sanoisin huippulämpötilan olleen 25 asteen paremmalla puolella. Joten mikä onkaan ihanampaa kuin viettää päivää kahvilassa juoden Smoothieta, lukien Suomen Kuivalehteä ja silloin tällöin katsastella ympärillä käyskenteleviä ihmisiä. Eipä oikein mikään. Iltapäiväksi sain Jaroslavilta kutsun tulla grillailemaan tornien juureen.

521131.jpg

Ja vielä hieman lähempää:

521133.jpg
Kuvassa Jaroslav puhaltelee grilliin, vasemmalla Namas, oikealla Honza ja Ivana. Beatrice ja Felix saapuivat hieman myöhemmin paikalle.

Ja tiedättekös mitä: ensi viikonlopuksi saan kuin saankin vieraita: Kristiina-täti miehekkeensä Eikan kanssa suuntaa tänä viikonloppuna tehdyn päätöksen mukaisesti Saksaan muutamaksi päiväksi. Tavoitteena näyttää tädille ainakin Aachenia, saavat varmaankin omatoimisesti seikkailla Kölnissä yhden päivän, ja säiden jatkuessa hyvinä valloittaa Reinin jokilaiva. Aivan mahtavaa, pääsee turisteilemaan hyvällä syyllä kun saa vieraita. :D