Nyt se on sitten tehty: jopa Outilla on oma bloginsa tässä blogien tulvittamassa maailmassa. Koska niin monet teistä rakkaista (ja vähemmän rakkaista :P ) ystävistäni ovat pyytäneet saada kuulla, kuinka selviämistaisteluni Saksan asfalttiviidakossa etenee, päätin kirjoittaa tekemisistäni varsin julkisesti ja kursailematta, eli blogittaa kaiken. :)

Ensimmäinen päivä seikkailua alkaa olla pikkuhiljaa ohitse. Tämän päivän ohjelman pääosa lankeaa matkatavaroilleni, joita oli ruumassa 25kg ja matkustamossa varmaankin lähemmäs 10kg lisää. Ei muuten ollut kaikkein pienin askare saada tavaroita ensin Helsinki-Vantaalle, sieltä Düsseldorfin kentälle, kentältä junalla ensin Düsseldorfin päärautatieasemalle, toisella junalla Aachen Westiin ja sieltä onnekkaasti vuokranantajani serkun kyydillä kämpille.

Tyyppi, jolta kämppäni vuokrasin, eli Yifan, oli varsin rento kiinalainen vaihtari. Ennen pesulan esittelyä, ruokailua tai laukkujen pakkaamista toki konffattiin läppärini toimimaan paikallisessa verkossa. :) Kämppä on muutoinkin varsin mukava, huoneessa tilaa riittää ja kalustus (sänky, joka on kotiversiotani leveämpi, kaksi kirjoituspöytää, nahkakirjoituspöytätuoli, iso vaatekaappi ja seinähyllyt) vaikuttaa juurikin riittoisalta. Vähän tosin epäilyttää 4 kuukauden vietto täysin ilman televisiota. Ahdistus iski jo, kun tajusin olevani radiottomana. Onneksi nykykännyköissä on radio sisäänrakennettuna, ja sen voi jopa ohjata kaiuttimen kautta ulos, joten radiopulma tuli selvitettyä nopeasti.

Sänky on muuten varsin ok, mutta toki täältä puuttuu peitto ja tyyny. Ja nyt on sunnuntai, eli niitä ei osteta mistään. Ensimmäine yö siis taitaa mennä pelkkä lakana (tai makuupussi, jos tulee kylmä) peittona, ja vieraspatja taiteltuna sängyn päälle tyynynä. Tosin tällä hetkellä tuntuu siltä, että tällaisen väsymyksen alla nukkuu vaikka minkälaisella piikkimatolla, ei viime yönä tullut suuremmin nukuttua. Kiitokset Anssille, Jaakolle, Venlalle ja Akille jääkaapin kaljavaraston tyhjentämisestä, ja sen varmistamisesta, että Jallupullo ei ainakaan pilaannu avattuun pulloon. :)

Tavaroiden purkamisen jälkeen ehdin käydä pikavisiitillä kaupungissa, jonne pääsee kävellen n. puolessa tunnissa. Työpaikka sijaitsee toisessa suunnassa, senkin kävin kurkkaamassa. N. 25 minuuttia kävelyä sinne. Eli alustava päätös on jo tehty: pitää selvittää, saisiko jostain ostettua tai vuokrattua pyörän halvalla. Varsinkin kun kaikki kohtaamani (sulki olleet) ruokakaupatkin sijaitsivat jonkin matkan päässä. Mutta siitä riittää selvitettävää huomiselle, eiköhän tässä ollut jo tarpeeksi tekstiä ensimmäiselle päivälle.