Koska Saksassa asuminen on tähänkin asti ollut kaikenlaisen uuden kokeilemista, en kauaa epäröinyt saadessani suomiforumin kautta saksalaiselta Nathalielta pyynnön olla hänen kielitandemparinsa. Nathalie on Aachenissa asuva saksalainen, joka opiskelee oppisopimuksella ohjelmoijaksi ja on jostain keksinyt haluavansa opiskella suomea.

Joten päätimme tavata maanantai-iltana keskustellaksemme aiheesta. Jotenkin sain tytön viesteistä sen kuvan, että Nathalie olisi jo ennestään opiskellut suomea, mutta paikanpäällä varsin nopeasti selvisi,  että hän oli vain opiskellut itsenäisesti yksittäisiä sanoja, mm. kappaleiden sanoituksista. Joten illan keskustelu käytiin 100% saksaksi, joka sinänsä oli pieni pettymys. Olisi ollut mukava päästä myös auttamaan toista suomen opinnoissa. Nyt ilta kului keskustellen musiikista, lähinnä kävimme läpi kaikki suomalaiset Saksassa tunnetut raskaamman musiikkityypin edustajat. Ja ei, en todellakaan tiedä bändeistä "Turmion kätilöt", "Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus", "Stratovarius" ym. paljoa enempää kuin että ne ovat olemassa, joten keskustelu oli varsin yksipuolista, samalla selventäen Nathalien motivaatiota oppia suomea. :)

Ilta päättyi ihan mukavissa merkeissä, Nathalie menee ensi viikolla katsomaan kansanopiston suomen kurssille, josko sieltä saisi hieman enemmän pohjaa. Allekirjoittanut kun ei todellakaan ole kykenevä opettamaan kenellekään suomea alkeista lähtien, mutta lupasin auttaa  kurssin kanssa tarvittaessa, Saas nähdä miten tytön käy, ja mitä tässä pääsee tekemään...