Viikonloppu kului mukavissa merkeissä Frankfurtissa. Oli varmaan ihan hyvä asia pitäytyä kesän ajan erossa suomalaiskontakteista kielen kehittymisen maksimoimiseksi, mutta eiköhän se saksa ala jo olla ihan tarpeeksi hyvällä tasolla. Niin hauskalta suomalaisten kanssa hengailu tuntui. :) Suomifoorumin bileisiin Bootshausiin kerääntyi yli 60 suomalaista ympäri Saksaa. Allekirjoittanut oli ainut Aachenista paikalle eksynyt, mutta onneksi ei tarvinnut yksin matkustaa: Aloitin siirtymisen menemällä junalla Mönchengladbachiin, josta pääsin Pipsan ja Tommyn kyydillä aina Frankfurttiin asti. Matkalta otettiin vielä Maija ja Marja mukaan, sekä yksi autollinen Düsselin poikia. Kaikille oli varattuna huoneet samasta hotellista, joten aika pitkälti viikonloppu kului kyseisen porukan seurassa.



Lauantain ”all you can drink” –bileet olivat... noh… huono idea järjestävän tahon puolelta, mutta tekivät pippaloista ainakin varsin vauhdikkaat: illan aikana kului 150 litraa olutta, 30 litraa omenaviiniä ja 10 litraa votkaa… Kyllä me suomalaiset ainakin juoda osaamme. Lisäksi tuli tutustuttua suureen joukkoon suomalaisia, mm. Münchenissä asuvaan kaimaani ja Frankissa asuvaan TKK-alumniin, jonka kanssa päädyttiin laulamaan SIK-hymniä ja etsimään yhteisiä tuttuja (joita löytyikin muutama, kyllä kiltatoiminta vaan on hieno tapa verkostoitua ;).

Sunnuntai kului mukavasti katselleen vielä hieman Frankfurttia ja loppupäivä autossa istuen ja miettien, kauankohan kyseinen stau vielä kestää... oli ainakin tarpeeksi aikaa jutella kokemuksista Saksassa, ja alustavasti sovittiin jo Maijan kanssa, että mennään joku viikonloppu Mönchengladbachiin Tommyn ja Pipsan luokse vähän pidemmäksi aikaa ja ostetaan liput Bundesliga-peliin.

Elämästä Saksassa löytyy vähän väliä uusia puolia: olin jo aivan tyytyväinen elämääni ennen suomalaisten löytymistä, mutta nyt tuntuu suomalaistoiminnan tuovan uuden, hauskan vivahteen elämään. Olo on vähän kuin äidillä, joka vuoden alussa uuteen asuntoon muuttaessaan sai asteen kerrallaan kämpästä käyttöönsä tehdessään alkuun hieman remonttia paikalla. Jotenkin vaan tuntuu, että vaikka Aachenissa asuminen oli jo toukokuussa hauskaa, on se silti päivä päivältä hauskempaa. :D